17-11-2013   1 december 2013 Wereldaidsdag in Brugge: CGSO organiseert 3 activiteiten
Het CGSO start ook een nieuw initiatief voor mensen met HIV in samenwerking met een aantal partners
     
Zondag 1 december is wereldaidsdag. Samen met Sensoa roept het CGSO iedereen op tot solidariteit voor mensen met hiv. We streven naar meer openheid en communicatie, zowel bij mensen met als zonder hiv, om angst en onwetendheid te doorbreken.
    Lees meer
     
12-11-2013   Tentoonstelling ‘Trein der duizend’ in het Erfgoedhuis Oostduinkerke
     
Trein der duizend is een project waarbij zo’n 1000 jongeren uit een tiental Europese landen een treinreis maakten naar Auschwitz, dat gebeurde in 2012. De leerlingen van KTA 1 en KTA 2 Villers Hasselt stelden een tentoonstelling samen na de reis. Die tentoonstelling kan je bezoeken in Oostduinkerke in het Erfgoedhuis van donderdag 5 tot en met dinsdag 24 december. De vrijzinnige gemeenschap Westhoek Noord brengt deze tentoonstelling naar de Westhoek. 
    Lees meer
     
07-11-2013   Concerttour VUB orkest in Vlaanderen: halte in De Panne op zaterdag 23 november
     
Het VUB orkest o.l.v. dirigent Jurgen Wayenberg doet dit najaar een concerttour in Vlaanderen. Eén van de 5 locaties waar ze halt houden is De Panne. De concerten werden ingericht met de steun en/of medewerking van verschillende vrijzinnige organisaties, waaronder de Vrijzinnige Koepel Westhoek.
    Lees meer
05-11-2013   Theatervoorstelling ‘Soldaat Peaceful’
     
‘Soldaat Peaceful’ is een sober maar prachtig theaterstuk in een regie van Ron Cornet en met een krachttoer van acteur Erik Burke. Op dinsdag 19 november om 20u wordt het gespeeld in het Cultuurcentrum Kruispunt in Diksmuide. De vrijzinnige gemeenschap Westhoek Noord brengt deze theatervoorstelling naar de Westhoek. Deze activiteit past in het rijtje van 3 activiteiten in het najaar onder het thema ‘Om nooit te vergeten’.
    Lees meer
     
30-10-2013   Vrijzinnig jongerenontmoetingscentrum De Kim bestaat 50 jaar
     
Op vrijdag 15 november vanaf 19 uur viert het vrijzinnig jongerenontmoetingscentrum ‘De Kim’ haar 50 jarig bestaan in De Geuzetorre, Kazernelaan 1 in Oostende. Het wordt een grote, feestelijke reünie. Iedereen die ooit van ver of nabij met De Kim te maken had hetzij als bezoeker, hetzij als vrijwilliger is welkom.
Lees meer
     
22-10-2013   Troostkoffer’ en ‘koestertas’ helpen kinderen en jongeren bij verdriet
     
De 5 huizenvandeMens in West-Vlaanderen lanceren het project ‘De sokken van de olifant’, een begeleidingspakket voor kinderen en jongeren in rouw. Dit initiatief wil kinderen en jongeren in een verliessituatie ondersteuning bieden. In de eerste plaats door de volwassenen in hun omgeving hulpmiddelen aan te reiken om op een goede manier om te gaan met de situatie.
    Lees meer
     
08-10-2013   Consulent Hugo Verstraete van het huisvandeMens Brugge nu ook te raadplegen in VLC De Geuzetorre Oostende
     
Hugo Verstraete van het huisvandeMens Brugge heeft voortaan een tweewekelijkse zitdag in het vrijzinnig centrum De Geuzetorre Oostende. Dit elke tweede donderdag en vierde donderdag van de maand van 9u tot 16u. Hugo is vrijzinnig humanistisch consulent voor het huisvandeMens wat betekent dat iedereen die het wenst bij hem terecht kan voor informatie, een luisterend oor en de viering van belangrijke momenten in het leven.
    Lees meer
     
08-10-2013   Infomoment rond rouwverwerking bij kinderen en jongeren in CC Gildhof in Tielt op zondag 20 oktober
     
Op zondag 20 oktober om 10u30 vindt in het cultureel centrum Gildhof Tielt, in de foyer De Scene, een infomoment plaats over rouwverwerking bij kinderen. Ilse Delafontaine komt spreken op uitnodiging van HVV Tielt. Na de voordracht kunnen mensen terecht bij een medewerker van het huisvandeMens Roeselare om werkmateriaal rond rouwverwerking te bekijken en er uitleg bij te bekomen.
    Lees meer
     
16-09-2013   Plantjesactie Kom Op Tegen Kanker gecoördineerd door VC Mozaïek brengt 51.000 euro op
     
De Plantjesactie Kom op tegen Kanker het voorbije weekend in Kortrijk was opnieuw een groot succes. Vrijzinnig centrum Mozaïek is het coördinatiecentrum van deze actie die dit jaar 51000 euro in het laatje bracht. Doris Verlinde is drijvende kracht achter de actie. Zij dankt alle vrijwilligers die zich inzetten en iedereen die een plantje kocht.
    Lees meer>
     
16-09-2013   Live Jazz in VC De Fakkel                                                                             
     
Met Live Jazz brengt het VC De Fakkel een breed toegankelijk jazz-aanbod op 4, 11 en 18 oktober.
       Lees meer pijltje-oranje
     
10-09-2013   Informatiebeurs Zorg rond het levenseinde op 3 oktober in Kortrijk
     
HuisvandeMens Kortrijk organiseert i.s.m. HVV/HV Kortrijk en VC Mozaïek een beurs met infostanden omtrent het thema ‘Zorg rond het levenseinde’. Dit op donderdag 3 oktober van 17u tot 21u in VC Mozaïek te Kortrijk. Stad Kortrijk, De Maakbare Mens/Hepato, Netwerk Palliatieve Zorg en Kulak verlenen hun medewerking als medestandhouders. Dr. Luc Proot, coördinerend arts LEIF West-Vlaanderen brengt om 19u een voordracht ‘Levenseindebeslissingen’ vanuit zijn ervaring met de levenseindeproblematiek.
    Lees meer
     
10-09-2013   Tentoonstelling ‘De Dood in Kinderschoenen’ van 3 tot 13 oktober in Brugge
     
Het  waardevol artistiek-educatief project 'De Dood in Kinderschoenen'  bestaat onder meer uit een tentoonstelling met foto's van kindergraven. Dit project plaatst een veronachtzaamd stukje (West-) Vlaams erfgoed in de kijker en maakt ook het verlies van een kind beter bespreekbaar. In 2011 vond een eerste editie plaats, een dubbelexpositie in Gent waarmee een bekroning met de Prijs voor Cultureel Erfgoed van de provincie Oost-Vlaanderen in de wacht werd gesleept. Van 3 tem 13 oktober wordt dit project in een West-Vlaams kleedje gepresenteerd in de Garemijnzaal te Brugge. Trekker van het project is Anne-Flor Vanmeenen, consulent in het huisvandeMens Brugge. De tentoonstelling is een activiteit binnen het jaarprogramma van het huisvandeMens Brugge.
    Lees meer
     
19-06-2013   Vrijzinnig Centrum De Fakkel Bredene zet de zomer in met Festival van de Zeegeus
     
Op zaterdag 6 juli zorgt Vrijzinnig Centrum De Fakkel Bredene voor een boeiend evenement met optredens van Rick De Leeuw, Maanzaad en Leki tijdens de 9e editie van het Festival van de Zeegeus. Vooraf staat een academische gedeelte met een panelgesprek, de uitreiking van de Prijs van de Zeegeus, het optreden van Scotch The Band en een receptie op het programma.
    Lees meer
     
04-06-2013   Feest Vrijzinnige Jeugd bestaat 50 jaar in Blankenberge
     
Dit jaar werd  voor de 50ste keer het Feest van de Vrijzinnige Jeugd (12-jarigen) en voor de 9de keer het Lentefeest (6-jarigen) georganiseerd in Blankenberge. De 6-jarigen en de 12-jarigen vierden samen hun feest in Blankenberge op zaterdag 4 mei. Om niet onopgemerkt te laten voorbijgaan dat het de 50e verjaardag is van het Feest Vrijzinnige Jeugd op Blankenbergse bodem organiseren het VLC Noorderlicht en HVV/OVM Blankenberge een academische zitting op zaterdag 8 juni om 11u in het stadhuis van Blankenberge.
    Lees meer
     
29-05-2013   “Wat doet intens verdriet met een mens?”: Gudrun Bongaerts vertelt het op 12 juni in Roeselare
     
Het huisvandeMens Roeselare organiseert een activiteit met als thema ‘rouwverwerking’. Dit op woensdag 12 juni om 19u30 in zaal de Zilverlink Roeselare. Het gaat om een voordracht van Gudrun Bongaerts die toegankelijk is voor elke geïnteresseerde.
    Lees meer
     
07-05-2013   Bekroonde tentoonstelling ‘De Dood in Kinderschoenen’ in oktober in Brugge
     
Vandaag wordt het project ‘De Dood in Kinderschoenen’ bekroond met de Prijs voor Cultureel Erfgoed van de provincie Oost-Vlaanderen. Dit waardevol artistiek-educatief project bestaat onder meer uit een tentoonstelling met foto’s van kindergraven. In oktober zal dit project in een West-Vlaams kleedje gepresenteerd worden in de Garemijnzaal te Brugge. Trekker van het project is Anne-Flor Vanmeenen, consulent in het huisvandeMens Brugge. De tentoonstelling is een activiteit binnen het jaarprogramma van het huisvandeMens Brugge.
    Lees meer
     
07-05-2013   Het Humanistisch Verbond Kortrijk in de bres voor Fair Trade
     
Op vrijdag 24 mei om 18u30 slaan het Humanistisch Verbond Kortrijk, het Conservatorium van de Stad Kortrijk en Oxfam de handen in elkaar voor een Fair Trade avond die doorgaat in vrijzinnig centrum Mozaïek in de Overleiestraat. Zowel inhoudelijk als culinair wordt de avond een voltreffer. Pas door voluit te kiezen voor eerlijke handel en duurzame landbouw kan je de impact voor de boeren vergroten. Daar is het Humanistisch Verbond Kortrijk mee van overtuigd.
    Lees meer
     
07-05-2013   Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd in Roeselare op 9 mei
     
Het Lentefeest is een vrijzinnig ritueel om de overgang van kleutertijd naar lagere schooltijd te vieren. Het Feest Vrijzinnige Jeugd is een vrijzinnig ritueel om de overgang van kindertijd naar jongvolwassenheid te vieren. Op donderdag 9 mei is het de beurt aan de vrijzinnige jeugd uit de regio Roeselare-Izegem. Terwijl er vorig jaar een 60-tal feestelingen waren, zijn er het dit jaar een 90-tal.
    Lees meer
     
30-04-2013   Op het einde van je leven wacht ‘De Groote Vakantie’
     
De Groote Vakantie is de naam van een theaterstuk dat gebracht wordt door toneelgezelschap De WAANzin. Zij brengen het verhaal van een jonge onderwijzeres die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ondanks het thema ‘het levenseinde’ is de voorstelling niet zwaar op de hand. Je kan het stuk gaan bekijken in VLC De Geuzetorre Oostende op vrijdag 10 mei om 20u15. Het huisvandeMens Diksmuide organiseert deze activiteit.
    Lees meer
     
12-03-2013 &
25-03-2013
  Vrijzinnig centrum Mozaïek zet schouders onder kunstveiling ten voordele van LEIF West-Vlaanderen
     
Op zondag 24 maart om 15u vindt in vrijzinnig centrum Mozaïek Kortrijk een kunstveiling ten voordele van het recent opgerichte LEIF West-Vlaanderen plaats. Dat is de eerste regionale uitvalsbasis van ‘LEIF’, wat staat voor ‘LevensEinde InformatieForum’. LEIF West-Vlaanderen rekent op de solidariteit van velen om haar dagelijkse werking te kunnen garanderen. Vrijzinnig centrum Mozaïek helpt mee om deze kunstveiling tot een succes te maken.
    Lees meer
     
07-03-2013   Lentefeesten en Feesten Vrijzinnige Jeugd komen er terug aan
     
Het Lentefeest is een vrijzinnig ritueel om de Vrijzinnige Zeeliedenhulde in De Geuzetorre Oostende op 1 aprilovergang van kleutertijd naar lagere schooltijd te vieren. Het Feest Vrijzinnige Jeugd is een vrijzinnig ritueel om de overgang van kindertijd naar jongvolwassenheid te vieren. De feesten vinden naar traditie plaats in het voorjaar dus ze komen er terug aan. We blikken vooruit op de kalender in West-Vlaanderen.
    Lees meer
     
05-03-2013    Vrijzinnige Zeeliedenhulde in De Geuzetorre Oostende op 1 april
     
Traditioneel vindt in Oostende op paasmaandag de Zeeliedenhulde plaats. Ook de vrijzinnige gemeenschap participeert aan die hulde met een eigen plechtigheid die jaarlijks -naast de katholieke misviering- plaats vindt in De Geuzetorre.
     Lees meer
     
04-03-2013   Theaterstuk 'Kaarten op tafel' met Carry Goossens in Menen op 15 maart
     
Op vrijdag 15 maart om 20 uur speelt Carry Goossens samen met zijn vrouw actrice Chris Bus het theaterstuk 'Kaarten op tafel' in CC De Steiger. Dit op uitnodiging van Vrijzinnig Centrum De Bezatse. In deze tragikomedie wordt het kaartspelen gebruikt om op een toegankelijke manier problemen rond eenzaamheid en de derde leeftijd op tafel te leggen. Omdat het theaterstuk tegelijk goed in elkaar zit en maatschappelijk relevant is nam De Bezatse het op in hun aanbod van activiteiten.
    Lees meer
     
21-02-2013
&
13-03-2013
  “Shut your face book”: Bert Gabriëls brengt show in première in Kortrijk op uitnodiging van huisvandeMens
     
Bert Gabriëls brengt op uitnodiging van huisvandeMens Kortrijk en de Oudervereniging voor Moraal (HVV/OVM) Kortrijk in première zijn kersverse comedyshow ‘SHUT your FACE book‘ met als thema sociale media en privacy. Dit op maandag 11 maart om 20u in de Stadsschouwburg Kortrijk.
    Lees meer
     
12-02-2013   Mindfulness workshop: meer controle en levenswijsheid ontwikkelen 
     
Mindfulness zou ‘een positieve impact hebben op ons lichamelijk en psychisch welbehagen’. Misschien wil je zelf eens ervaren of deze uitspraak klopt? Op uitnodiging van huisvandeMens Diksmuide komt mindfulnesstrainer Bruno Cappelle een halfdaagse workshop geven in zaal de Brug in Koksijde. Er is een sessie om 10u en om 14u, op donderdag 21 februari. Geïnteresseerden kunnen kosteloos deelnemen.
    Lees meer
     
15-01-2013   Vrijzinnig Centrum De Bezatse zet 2013 in met nieuw logo en nieuwe website
     
Op zondag 20 januari zet Vrijzinnig Centrum De Bezatse Menen het nieuwe jaar in met een receptie waarop zij aan hun leden en sympathisanten hun nieuw logo en nieuwe website zullen voorstellen.
    Lees meer
     
26-11-2012   Het spelen van een rouwspel in groep: een proefproject van huisvandeMens Ieper
     
Op 28 november om 14u en 29 november om 19u nodigt huisvandeMens Ieper nabestaanden uit om een interactief rouwspel in een kleine groep te spelen. Dit onder professionele begeleiding van een consulent. Via het spel wordt op een veilige manier aandacht besteed aan het verlies en kunnen er ervaringen uitgewisseld worden met lotgenoten. Het is de eerste maal dat deze methodiek om een verlies te verwerken, overgewaaid uit Nederland, in het Ieperse wordt georganiseerd.
    Lees meer
     
14-11-2012   HuisvandeMens Brugge stelt rouwkoffer voor tijdens infoavond rond rouwverwerking bij kinderen
     
Het huisvandeMens Brugge organiseert in samenwerking met de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging/Oudervereniging voor de Moraal (HVV/OVM) Oostende een infoavond rond rouwverwerking bij kinderen. Dit op maandag 19 november in De Geuzetorre te Oostende. Er staat een voordracht van rouwtherapeute Ilse Delafontaine voor (groot)ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden op het programma. Na de voordracht stelt huisvandeMens Brugge de inhoud van hun rouwkast/-koffer en het rouwspel 'Alle sterren van de hemel' voor aan het publiek.
    Lees meer
     
06-11-20102   Pol Goossen voert theaterstuk ‘Uitgewist’ op in Menen op uitnodiging van Vrijzinnig Centrum De Bezatse
     
Op vrijdag 16 november brengt Pol Goossen -vooral bekend van ‘Thuis’- een theaterstuk over de ziekte van Alzheimer in CC De Steiger in Menen. Dit op uitnodiging van Vrijzinnig Centrum De Bezatse. De theaterproductie ‘Uitgewist’ richt zich zowel tot een ruim publiek als tot mensen die geconfronteerd worden met dementie zoals familieleden en zorgverleners. Het is een theaterstuk dat zijn maatschappelijk nut bewezen heeft. Vandaar de keuze van De Bezatse voor dit theaterstuk.
    Lees meer
     
31-10-2012   Omgaan met kinderen in rouw
huisvandeMens Ieper organiseert creatieve workshop
voor kinderen en een voordracht voor ruim publiek
     
Het huisvandeMens Ieper organiseert op woensdag 7 november 2012 een infonamiddag rond rouwverwerking bij kinderen. Er staat een creatieve workshop voor kinderen op het programma,  gevolgd door voordracht voor (groot)ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden. Persoonlijke rouwbegeleiding maakt deel uit van de dienstverlening van het huisvandeMens. Er is ook de rouwkoffer van het huisvandeMens met boeken en andere hulpmiddelen om met kinderen of jongeren te praten over verlies.
    Lees meer
     
04-10-2012   Brugse politieke partijen steunen eensgezind de uitbouw van volwaardig Vrijzinnig Huis 
   
De Brugse vrijzinnige gemeenschap onderhandelde geruime tijd over de verwerving van een pand dat als thuisbasis voor alle geledingen en als infrastructuur voor hun activiteiten moet fungeren. Er is een doorbraak in het dossier: recent kreeg het de officiële steun van de Brugse politieke partijen, zij willen het gerealiseerd zien in de volgende legislatuur. Een steunbetuiging aan de vrijzinnigheid over de achtergronden heen: het klinkt als een godsvrede.   
    Lees meer
     
03-10-2012   HuisvandeMens Roeselare wil thema depressie makkelijker bespreekbaar maken
     
Op 9 oktober organiseert het huisvandeMens een gespreksavond rond depressie in CC de Spil. Vanuit de intentie: “Depressie: het taboe voorbij. Er open over spreken mag.”
Dr. Tom Festjens verheldert er fabels en feiten rond depressie en BV’s Dani Klein, Carl Huybrechts en Michèle Hostekint getuigen er over hun ervaringen. Zij illustreren dat ook succesvolle mensen het moeilijk kunnen hebben en dat vrijuit praten over persoonlijke problemen geen taboe is.
    Lees meer
     
03-10-2012   HuisvandeMens Kortrijk stelt rouwkast op maat van kinderen en jongeren voor
     
Op woensdag 10 oktober 2012 om 16u30 stelt huisvandeMens Kortrijk haar rouwkast voor. Deze kast bevat boeken en andere hulpmiddelen om met kinderen of jongeren te praten over verlies. Er zijn (voorlees)boeken voor 2- tot 18-jarigen, maar ook muziek- en filmlijsten, knutselmateriaal, knuffels en speldozen. Voorafgaand is er een voordracht over rouwverwerking.
    Lees meer
   
18-09-2012   Brugs vrijzinnig centrum viert 25-jarig bestaan
     
Op zaterdag 22 september viert het Brugs Vrijzinnig Centrum het 25-jarig bestaan. In 1987 startte het centrum zijn werking in de voormalige Speelmanskapel en het pand er naast. Op de viering wordt een overzichtstentoonstelling van de vrijzinnige activiteiten in Brugge over de voorbije jaren geopend. De tentoonstelling werd samengesteld met illustraties uit het tijdschrift ‘De Sleutelbrug’ dat inmiddels 10 jaar bestaat. 
    Lees meer
     
31-07-2012   VLC Noorderlicht Blankenberge heeft een nieuwe Raad van Bestuur
     
Het vrijzinnig ontmoetingscentrum in Blankenberge heeft sinds kort een nieuwe Raad van Bestuur. Dat bestuur zal er de komende jaren, net als de vorige besturen, voor zorgen dat de vrijzinnig laïciserende levenshouding verder uitgedragen wordt in regio Blankenberge.
    Lees meer
     
14-06-2012   Nieuw vrijzinnig humanistisch tijdschrift in de Westhoek
     
De eerste editie van ‘de Sprokkel’ is vers van de pers. Dit tijdschrift komt driemaandelijks uit en wordt verspreid binnen en buiten de vrijzinnig humanistische gemeenschap in de regio Westhoek Noord. Dit om te informeren over de vrijzinnige activiteiten en nieuws vanuit de gemeenschap in de regio.
    Lees meer
     
08-06-2012   Nieuwe website vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen
     
De Instelling Morele Dienstverlening (IMD) West-Vlaanderen – het orgaan dat de werking van de vrijzinnige gemeenschap in de provincie financieel ondersteunt – lanceerde een nieuwe website.  Dit kanaal, dat vandaag online ging, is een informatiebron voor en over de vrijzinnige gemeenschap en een middel om het ruime publiek kennis te laten maken met de georganiseerde vrijzinnigheid in de provincie.
     
30-05-2012   Het Vrijzinnig Centrum De Geus Harelbeke viert 20-jarig bestaan
     
Tijdens het weekend van 2 en 3 juni viert het Vrijzinnig Centrum De Geus Harelbeke haar 20-jarig bestaan. Op zaterdag 2 juni is er om 17u een officiële ontvangst op het stadhuis. Op zondag 3 juni is de feestdag voor de leden en vindt er in het centrum een eetfestijn met muzikale omlijsting plaats. De oprichting van het centrum dateert van 1992 en tot op vandaag organiseert het centrum een brede waaier aan activiteiten en kan het rekenen op de inzet van een grote groep vrijwilligers.  
    Lees meer
   
 15-05-2012   HuisvandeMens Ieper wil via een toneelstuk over cyberpesten jongeren bewust maken en aansporen om erover te praten
     
Op maandag 21 mei 2012 zijn leerlingen van het 6e leerjaar tot en met het 4e middelbaar te gast op een toneelvoorstelling in de Ieperse Stadsschouwburg. ‘De stelling van A’ gaat over online communiceren en cyberpesten, over hoe emotioneel en confronterend dit voor jongeren kan zijn. Deze activiteit is een initiatief van het huisvandeMens Ieper. Zowel volwassenen als jongeren kunnen terecht bij het huisvandeMens met persoonlijke vragen of problemen, zoals een pestprobleem. Het huisvandeMens biedt een luisterend oor en maakt zo nodig verder wegwijs in de hulpverlening.  
    Lees meer
     
 07-05-2012   Infoavond rond rouwverwerking bij kinderen en jongeren in zaal De Brug Koksijde op 15 mei
     
Op dinsdag 15 mei 2012 om 19u30 vindt in de zaal De Brug Koksijde een infoavond plaats over rouwverwerking bij kinderen. Ilse Delafontaine komt spreken op uitnodiging van huisvandeMens Diksmuide. Na de voordracht kunnen mensen terecht bij medewerkers van het huisvandeMens om de zogenaamde ‘rouwkoffer’ en het spel ‘Alle sterren van de hemel’ te bekijken en er uitleg bij te bekomen.
    Lees meer
     
24-04-2012   Instelling Morele Dienstverlening West-Vlaanderen heeft een nieuwe Raad van Bestuur
     
De Instelling Morele Dienstverlening (IMD) West-Vlaanderen – het orgaan dat de werking van de vrijzinnige gemeenschap in de provincie financieel ondersteunt - heeft een nieuwe Raad van Bestuur. In deze Raad zetelen 5 leden die verkozen zijn door een kieskring van afgevaardigden van vrijzinnige verenigingen in de provincie en 2 personen die afgevaardigd zijn door de Centrale Vrijzinnige Raad.
    Lees meer
     
10-04-2012   Het Vrijzinnig Centrum De Molensteen Oostkamp brengt Herman Van Rompuy naar De Valkaart op 27 april
     
Op vrijdag 27 april komt Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, naar Oostkamp. Dit op uitnodiging van het Vrijzinnig Centrum De Molensteen Oostkamp (VC), de Humanistisch Vrijzinnige Vereniging en de Oudervereniging voor de Moraal (HVV-OVM). Hij zal een voordracht brengen over de rol van Europa in de huidige economische crisis.
    Lees meer
     
     
30-03-2012   HuisvandeMens Kortrijk blikt terug op geslaagde infoavond rond het levenseinde in De Geus Harelbeke op 28 maart
     
Op woensdag 28 maart 2012 konden mensen terecht in het Vrijzinnig Centrum De Geus in Harelbeke voor een voordracht over beslissingen inzake een waardig levenseinde en voor informatie omtrent het invullen van wilsverklaringen en wilsbeschikkingen. De avond was geslaagd.
    Lees meer
     
     
29-03-2012   HuisvandeMens Ieper neemt deel aan de gezondheidsbeurs in het cultureel centrum Ieper komend weekend
     
Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april  2012 gaat er een gezondheidsbeurs door in het cultureel centrum Ieper. Dit is de eerste publieke beurs voor hulpverlening en gezondheidszorg in de Westhoek. Op deze beurs krijgen mensen informatie en maken ze kennis met hulpverleners. De consulenten van het huisvandeMens Ieper mochten er niet ontbreken, zij bemannen een infostand en geven er een voordracht over ‘omgaan met verlies’. Iedereen kan bij het huisvandeMens terecht voor informatie, een luisterend oor en de viering van belangrijke momenten in het leven.
    Lees meer
     
     
27-03-2012   Infoavond rond het levenseinde in De Geus Harelbeke op 28 maart
     
Op woensdag 28 maart 2012 kunnen mensen terecht in het Vrijzinnig Centrum De Geus in Harelbeke voor een voordracht over beslissingen inzake een waardig levenseinde en voor informatie en hulp bij het invullen van wilsverklaringen en wilsbeschikkingen.
    Lees meer
     
     
16-03-2012   Het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Westhoek in Koksijde vond bij Sociaal Huis nieuwe locatie voor zijn activiteiten
     
Het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Westhoek (VOC Westhoek) is voortaan op 2 locaties actief: in het cultureel centrum Taf Wallet in de Veurnelaan te Koksijde waar het over een bar en vergaderzalen beschikt en in het Sociaal Huis op de Ter Duinelaan te Koksijde waar het de zaal ‘De Brug’ mag gebruiken voor zijn activiteiten.
    Lees meer
     
     
09-03-2012   Consulent Ylien Strubbe van het huisvandeMens Diksmuide nu ook te raadplegen in het sociaal huis Koksijde
     
Ylien Strubbe van het huisvandeMens Diksmuide heeft voortaan een zitdag in het Sociaal Huis Koksijde op de Ter Duinenlaan. Dit op woensdagnamiddag van 13u30 tot 16u00. Ylien is vrijzinnig humanistisch consulent voor het huisvandeMens wat betekent dat iedereen die het wenst bij haar terecht kan voor informatie, een luisterend oor en de viering van belangrijke momenten in het leven.
    Lees meer
     
     
23-02-2012   Kennen jongeren geen normen en waarden meer? Show van Bert Gabriëls doet nadenken.
     
Op woensdag 22 februari 2012 brachten het huisvandeMens Kortrijk en de Oudervereniging voor Moraal (OVM) Avelgem in gemeenschapscentrum Spikkerelle Avelgem een stand-up comedy show met Bert Gabriëls. Het thema was ‘Bingedrinkers en tentsletjes: over normvervaging bij jongeren’.  De stand-up comedian heeft de show voor deze gelegenheid speciaal geschreven.
    Lees meerpijltje-oranje
     
     
21-02-2012   HuisvandeMens Kortrijk en OVM Avelgem organiseren een stand-up comedy show met Bert Gabriëls: 'Bingedrinkers en tentsletjes: over normvervaging bij jongeren'
     
Op woensdag 22 februari 2012 brengen het huisvandeMens Kortrijk en de Oudervereniging voor Moraal (OVM) Avelgem in gemeenschapscentrum Spikkerelle Avelgem een stand-up comedy show met Bert Gabriëls. Het thema is ‘Bingedrinkers en tentsletjes: over normvervaging bij jongeren’. De stand-up comedian heeft de show voor deze gelegenheid speciaal geschreven.  
    Lees meer
     
     
06-02-2012   Communicatieverantwoordelijke vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen aangesteld
     
De Instelling Morele Dienstverlening (IMD) West-Vlaanderen – het orgaan dat de werking van de huizenvandeMens en de vrijzinnige ontmoetingscentra en lidverenigingen van deMens.nu in de provincie financieel ondersteunt - heeft een communicatieverantwoordelijke aangesteld. Deze zal een communicatiebeleid voor de vrijzinnige gemeenschap in West-Vlaanderen op poten zetten, de communicatiemiddelen coördineren en de vrijzinnigheid uitdragen via perscontacten.  
    Lees meer
     
     
25-01-2012   HuisvandeMens Roeselare en HVV brachten de film “Tot Altijd” omwille van het thema waardig levenseinde. Nic Balthazar gaf een openhartige toelichting.
     
Gisteren, dinsdag 24 januari 2012, brachten het huisvandeMens Roeselare en de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) in Cityscoop Roeselare in avant-première de film “Tot Altijd”, in aanwezigheid van regisseur Nic Balthazar. Na de voorstelling gaf hij het aanwezige publiek een openhartige toelichting. De film draait om waardig het leven beëindigen: een thema waarrond de huizenvandeMens informeren en sensibiliseren.
    Lees meer
     
     
19-01-2012   HuisvandeMens Roeselare en HVV brengen de film “Tot Altijd” omwille van het thema waardig levenseinde.
     
Op dinsdag 24 januari 2012 brengen het huisvandeMens Roeselare en de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) in Cityscoop Roeselare in avant-première de film “Tot Altijd”, in aanwezigheid van regisseur Nic Balthazar. De film draait om waardig het leven beëindigen: een thema waarrond de huizenvandeMens informeren en sensibiliseren.
    Lees meer