Eerstkomende activiteiten

31-01-2020 14:00 -16:00

Verwen jezelf met een keuze uit verschillende schoonheidsprogramma’s: manicure/pedicure, gelaatsverzorging of haar/baardzorg.  

04-03-2020 20:00 -22:00

Willem is met Greet, Greet doet het met Ronald, dus wil Willem Mia. Het klinkt ingewikkeld en dat is het ook. Zoals bij elk spel zijn er ook bij overspel winnaars en verliezers, en is tactiek van het grootste belang.

05-03-2020 20:00 -22:00

Willem is met Greet, Greet doet het met Ronald, dus wil Willem Mia. Het klinkt ingewikkeld en dat is het ook. Zoals bij elk spel zijn er ook bij overspel winnaars en verliezers, en is tactiek van het grootste belang.

13-03-2020 19:00

VC De Bezatse en Humanistisch Verbond Menen geven het woord aan de jeugd: sa-men nadenken, filosoferen en debatteren over een specifiek thema.
VTM organiseerde op zaterdag 16 november een Grote Blind Gedropt van Make Belgium Great Again en Give A Day binnen het programma ‘Make Belgium Great Again’. Het gaat om een grote vrijwilligersactie waarbij ze vrijwilligers koppelen aan organisaties, dit in de steden Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Leuven. Waar men terechtkwam, was een verrassing, want de kandidaten werden ‘blind gedropt’. Op basis van de interesses die ze opgaven bij inschrijving werden ze gekoppeld aan een van de deelnemende vrijwilligersorganisaties. Zo werd bij inschrijving gevraagd of de kandidaat-vrijwilliger een handige Harry is, of eerder activiteiten met kinderen of met personen met een beperking verkiest bijvoorbeeld. Make Belgium Great Again en Give A Day zorgden op basis daarvan zo veel mogelijk voor de perfecte match.

In Brugge ging het om 207 vrijwilligers die één namiddag een stukje van hun grote hart doneerden voor een betere wereld. 9 kandidaten werden in het huisvandeMens in de Hauwerstraat 3C aan het beursplein gedropt. Ze maakten kennis met de dienstverlening en werden ondergedompeld worden in de wereld van plechtigheden. De kandidaat-vrijwilligers gingen samen met enkele personeelsleden aan de slag met het schrijven van teksten voor plechtigheden en konden ook een ceremonie kunnen bijwonen om de ervaring compleet te maken.

Via deze link kan je een fotoverslag bekijken!  

Laatste nieuws

Archief artikels in de media 2016

26-12-2016 KW Brugs Handelsblad Willemsfonds schenkt 1.800 euro aan De Passer - Willemsfonds Brugge Zaterdag werd het jaarlijkse Brugse Willemsfondsconcert voor Vriendschap en Verdraagzaamheid in het Concertgebouw opgeluisterd door de groep Artis Dulcedo. Het betrof een dubbel jubileum, want Artis Dulcedo bestaat twintig jaar en speelt intussen al tien jaar in opdracht van het Willemsfonds. Voorafgaand aan het concert werden de genodigden verwacht voor een receptie in het dienstencentrum Van Volden op het Dumeryplein. De opbrengst van het concert, 1.800 euro, werd er geschonken aan de directie van de autismevriendelijke GO ! secundaire school De Passer in Sint-Michiels. We zien hier v.l.n.r. penningmeester Brigitte Van Houtryve, bestuurslid Johan Ackaert, secretaris Christian De Maesschalck, voorzitter Katrien Dotselaere en bestuurslid Yorick Van Rintel van Willemsfonds Brugge, Pieter De Winne, directeur van de GO school de Passer, ondervoorzitter Francis Moeykens en de bestuursleden...
Read More...

Project in de kijker
VTM organiseerde op zaterdag 16 november een Grote Blind Gedropt van Make Belgium Great Again en Give A Day binnen het programma ‘Make Belgium Great Again’. Het gaat om een grote vrijwilligersactie waarbij ze vrijwilligers koppelen aan organisaties, dit in

...
Read More...